NS 2000 Crowdfunding update #16

Door Metzie op dinsdag 7 november 2017 14:43 - Reacties (8)
Categorie: -, Views: 7.349

NS 2000 Crowdfunding update #16


Op de SGB Facebook pagina is een update geschreven, ik heb even geen tijd om hem te herschrijven dus hierbij even een 1:1 copy-paste.


Het is zover: Onze Amerikaan is in Europa! Zojuist heeft het schip ‘Floragracht’ de locomotief gelost in de haven van Antwerpen. Zie ook de bijgaande foto's. De locomotief wordt aansluitend per dieplader naar Goes gebracht. Als alles naar wens verloopt, arriveert de loc daar vandaag nog.

Er is mediabelangstelling: Zowel Omroep Max als SBS zijn in de haven aanwezig. Vanavond kunt u dus bij resp. ‘Hallo Nederland’ en ‘Hart van Nederland’ een reportage verwachten. Verder is er regionale pers aanwezig evenals de spoorhobbytijdschriften. Wij zullen zoveel mogelijk de links naar de nieuwsitems delen op onze facebookpagina (www.facebook.com/StoomtreinGoesBorsele)

Hoewel wij ons goed kunnen voorstellen dat u de locomotief graag snel met eigen ogen wilt komen bekijken, verzoeken wij om nog even geduld te hebben en niet naar de SGB te komen. Tijdens het lossen hebben de betrokken medewerkers de ruimte gewoon even voor zichzelf nodig. Na het lossen zal de locomotief om praktische redenen eerst op een spoor geparkeerd worden waar u als toeschouwer niet kunt komen. Los daarvan is het SGB-terrein in deze tijd van het jaar sowieso niet open voor publiek.

Natuurlijk gaan we u en andere belangstellenden de gelegenheid geven om de locomotief te komen bekijken. De loc wordt, zolang zij nog niet rijvaardig is, opgesteld op een (op korte termijn aan te leggen) eigen spoorsectie. Zodra de loc daar staat, organiseren we een kijkdag waarvoor u bij deze reeds van harte bent uitgenodigd. Wij houden u natuurlijk op de hoogte.

Foto zijn klikbaar voor een grote versie, foto credits: Jos van der Heijden

https://tweakers.net/ext/f/uK12ZWQ3QdOkk3azScR3GoNj/medium.jpg

https://tweakers.net/ext/f/3s27VXzL2E0AdIs6oPP1Sokr/medium.jpg

https://tweakers.net/ext/f/EVaQ5E2UDqPJ3NE86JxCOPQ1/medium.jpg

Volgende: NS 2000 Crowdfunding update #17 11-'17 NS 2000 Crowdfunding update #17
Volgende: NS 2000 Crowdfunding update #15 11-'17 NS 2000 Crowdfunding update #15

Reacties


Door Tweakers user vanaalten, dinsdag 7 november 2017 14:49

Die dieplader lijkt behoorlijk diep door te buigen... hoop dat 'ie geen drempels tegen komt... :P

Door Tweakers user Macchillie, dinsdag 7 november 2017 16:07

Zag het vanmorgen toevallig op de site van de US Ambassade staan!
https://nl.usembassy.gov/...-locomotive-returns-home/

(1: volg de serie updates niet, dus als dit al voorbij is gekomen: excuus)
(2: Gefeliciteerd, met gepaste afstand ben ik blij voor jullie, dat dit nu eindelijk is gelukt!)

Door Tweakers user Flaat, dinsdag 7 november 2017 16:50

vanaalten schreef op dinsdag 7 november 2017 @ 14:49:
Die dieplader lijkt behoorlijk diep door te buigen... hoop dat 'ie geen drempels tegen komt... :P
Die dieplader is ook een stukje minder serieus werk dan de amerikanen ervoor gebruikt hebben, zoals te zien is op de US ambassade site.

Mooi project, ik zag ergens staan dat hij gevonden is via een luchtfoto op een amerikaans forum? Daar zou ik nog wel wat meer over willen lezen.

Door Tweakers user SMSfreakie, dinsdag 7 november 2017 17:43

Flaat schreef op dinsdag 7 november 2017 @ 16:50:
[...]

Mooi project, ik zag ergens staan dat hij gevonden is via een luchtfoto op een amerikaans forum? Daar zou ik nog wel wat meer over willen lezen.
Daar zou ik ook inderdaad nog wel iets meer diepgang in willen zien ja :-)


Door Tweakers user Metzie, dinsdag 7 november 2017 21:14

Dank je wel,
Dank je, ik heb de uitzendingen gedownload en op youtube gezet, ik zal morgen een artikel maken met alle extra foto's en video's. Als je ze nu al wilt zien vind je ze hier https://www.youtube.com/user/MetzieNL

[Reactie gewijzigd op dinsdag 7 november 2017 21:17]


Door Tweakers user Duumke, dinsdag 7 november 2017 22:31

Flaat schreef op dinsdag 7 november 2017 @ 16:50:
[...]
Die dieplader is ook een stukje minder serieus werk dan de amerikanen ervoor gebruikt hebben, zoals te zien is op de US ambassade site.
De wegen zijn daar ook wel wat anders dan hier... hier komt zo'n gevaarte niet fatsoenlijk over de weg. In Amerika daarintegen is het geen enkel probleem om met zo'n monsterlijk groot voertuig te rijden.

Door Tweakers user S0epkip, woensdag 8 november 2017 10:54

Dat moet een lastige vergunningaanvraag zijn geweest voor een grensoverschrijdend wegtransport van meer dan 60 ton.
Nederland hanteert de toegestane aslasten van de EU-normen, maar wijkt voor de toegestane maximum massa’s soms af. De EU-normen stellen de maximum massa voor voertuigen en combinaties mede afhankelijk van de asconfiguratie. De toegestane maximum massa is beperkt tot maximaal 40 ton. In overeenkomsten tussen landen onderling worden soms hogere massa’s toegestaan. Nederland hanteert standaard 50 ton. Voor rijdende werktuigen wordt een hogere massa toegestaan.

Reageren is niet meer mogelijk