NS 2000 Crowdfunding update #19

Door Metzie op maandag 26 februari 2018 23:16 - Reacties (2)
Categorie: -, Views: 2.518

NS 2000 Crowdfunding update #19

Zoals beloofd in de vorige update zou ik wat artikelen uitlichten die in de diverse media zijn verschenen. Projectleider Jos van der Weijden heeft een update geschreven op het Beneluxspoort.net forum dat ik hieronder in bewerkte vorm overneem.

Inmiddels is het Amerikaanse trekwerk verwijderd om de loc enigszins te kunnen verplaatsen op het SGB museum terrein. Op zijn vroegst over 2 maanden kan de loc op een nog aan te leggen opstelspoortje gezet worden. Ondanks dat ons Museumterrein (Stoomtrein Goes-Borsele) pas in het voorjaar weer geopend wordt voor het publiek zal er voor de donateurs binnenkort een speciale kijkdag georganiseerd worden, natuurlijk worden zij hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.
Ondertussen druppelt het nieuws door heel Europa, vanzelfsprekend stond er een artikel in de Railmagazine, er stond een artikel in de Railhobby en stond er ook een artikel in het blad "Journal du Chemin de Fer" (België)

https://tweakers.net/ext/f/FtgrJgbsMlChc8jRgmRyzt4u/medium.jpg


En ook een artikel in het Duitse blad "Modell Eisen Bahner" met een leuke (nieuwe) Duitse benaming voor de loc.

https://tweakers.net/ext/f/rqWPI4PD0Fe8Psjnnxl46Y2b/medium.jpg


Overigens is er in januari ook een artikel verschenen in het Engelse blad "The Railway Magazine".


Het is niet alleen nieuws in de"treinenwereld" maar ook worden er artikelen aan onze loc gewijd in de transport en Industriewereld. Zie het blad "Trucks", hierin stond een artikel over het transport van de loc van Antwerpen naar Goes

https://tweakers.net/ext/f/yvA7hsmALHvF0Th0xWd89mbw/medium.png


En het blad "Industriemagazine" waar overigens moeite is gedaan om een foto te bemachtigen hetgeen niet helemaal gelukt is want de NS 2000 loc heeft nooit in deze kleuren dienst gedaan, maar dat is een detail.

https://tweakers.net/ext/f/OLXF6Z5bOvtvDaQIHbZ1gtGD/medium.jpg

Volgende: NS 2000 Crowdfunding update #20 03-'18 NS 2000 Crowdfunding update #20
Volgende: NS 2000 Crowdfunding update #18 02-'18 NS 2000 Crowdfunding update #18

Reacties


Door Tweakers user SinergyX, woensdag 28 februari 2018 17:53

Ik wist niet dat het de enige was die nu in Europa zou zijn? Wel leuk dat zelfs via de gebruikte truck er weer stukje extra nieuws bij is gekomen :)

Maar gaat die uiteindelijk nog ook 'tintjes' krijgen van de versie die uiteindelijk NS gebruikte? Of helemaal terug zoals hij in 1944 was?

Door Tweakers user Metzie, woensdag 28 februari 2018 19:49

SinergyX schreef op woensdag 28 februari 2018 @ 17:53:
Maar gaat die uiteindelijk nog ook 'tintjes' krijgen van de versie die uiteindelijk NS gebruikte? Of helemaal terug zoals hij in 1944 was?
Ik zal volgende week een artikel schrijven over de kleurstelling van deze locomotief voor de komende jaren. Er is enthousiasteling die wat fotoshops heeft gemaakt van de locomotief die wel vermakelijk zijn. :)

Reageren is niet meer mogelijk