NS 2000 Crowdfunding update #21

Door Metzie op zaterdag 16 juni 2018 21:38 - Reacties (1)
Categorie: -, Views: 3.263

NS 2000 Crowdfunding update #21

Het is alweer juni 2018 en ik heb alweer veel te lang geen update geschreven. Op zaterdag 31 maart 2018 was er een speciale bezichtiging georganiseerd door de SGB voor alle donateurs die geld hebben geschonken aan het NS 2000 crowdfunding project. Dus mijn vader en ik met de auto vanuit Haarlem naar Goes.

Na aankomst rond 11.00 werden we hartelijk ontvangen door enkele vrijwilligers en door Jos van der Heijden (projectleider van de NS2000). Na de locomotief van buiten bekeken te hebben was het tijd voor koffie en een Zeeuwse Bolus in “Uitspanning De Goederenloods”. Wat we helaas niet wisten was dat er door wat belanghebbenden iets speciaals was georganiseerd om een aantal sleutel personen te bedanken voor hun inzet. Ik heb hiervan helaas geen film opnamen kunnen maken.

Er was een speciale herdenking oorkonde gemaakt die engineers van het Amerikaanse leger ook kregen bij uitmuntende inzet tijdens de tweede wereld oorlog. Er was een mooie speech geschreven over de aankoop en transport van de locomotief en over het historische belang van de locomotief. Daarna kreeg projectleider Jos van der Heijden als eerste zijn oorkonde, zie de foto hieronder. Wat ik begreep waren er ook nog een oorkonde voor de Firma Spliethoff en nog een derde partij die ik me niet meer kan herinneren omdat die beiden niet aanwezig waren.

https://tweakers.net/ext/f/TWcUCLBvAdUuZ2MfEMbUF4xG/medium.jpg
Jos van der Heijen met zijn oorkonde

Verder was er nieuws dat de Firma PPG Industries het project heeft gesponsord met een aantal gallon blikken met twee componenten verf in de USATC kleur zwart/antraciet. Hiermee kan de locomotief geschilderd worden in de gewenste kleuren voor de herdenking van het einde van de tweede wereldoorlog in 2020.

https://tweakers.net/ext/f/0civuDE90TS71VzdQpMeTd1I/medium.jpg
Een van de verfblikken wordt trots getoond.

Na de speech was er tijd om de locomotief nader te bekijken, de motor huiven werden opengedaan en de cabine werd opengesteld. De cabine is helaas heel krap waardoor het bijna onmogelijk is om een duidelijke foto te maken van de binnenkant zonder een goede fisheye lens or 360 graden camera. Beneden vind je wat foto’s van de motoren en generatoren en een filmpje van een rondje om de locomotief om een indruk te krijgen van de staat van de locomotief.https://tweakers.net/ext/f/0I0FFWoPuwt0Y1h4Be8Thg7D/medium.jpg

https://tweakers.net/ext/f/CaM2riwqtaTUv7cHkXABP2ww/medium.jpg

https://tweakers.net/ext/f/Ym6gA1CLTUgg8zqfui52mzGM/medium.jpg

Volgende: NS 2000 Crowdfunding update #20 03-'18 NS 2000 Crowdfunding update #20

Reacties


Door Tweakers user masauri, zaterdag 16 juni 2018 22:14

Weer mooi om te lezen :)
Bedankt voor de update weer!

Reageren is niet meer mogelijk